ДЕПОЗИТ „ЕВРО ИНВЕСТИЦИЯ ОТ ДСК


ДЕПОЗИТ „ЕВРО ИНВЕСТИЦИЯ” - дългосрочен депозит в национална валута, с гарантиран курс на обмяна на главницата в евро на падежа на депозита. Гарантирания курс на обмяна е 1,95583 лева за евро.

Продуктът се предлага при параметри, както следва:

  • минимална сума за откриване на депозит – 200 000 лв
  • срок на депозита: 3 възможности за избор на срок : 1 година, 2 години или 3 години
  • лихвени нива по депозитите – съгласно лихвения бюлетин на банката, с възможност за договаряне на лихвени надбавки според размера на депозита
  • лихвено плащане – веднъж годишно, на календарното число и месеца, в който е открит депозита, с автоматизиран трансфер на начислената лихва по посочена от вас левова разплащателна сметка в Банката
  • наказателна лихва при предсрочно закриване на депозита по искане на клиента – 0,5 % годишно. Наказателния лихвен процент е приложим за периода от датата на последно лихвено плащане / респективно от датата на откриване на депозита в случай че не е минало лихвено плащане/ до датата на закриване на депозита. При предсрочно закриване на депозит по ваше искане не се прилага гарантирания от Банката курс на обмяна и главницата на депозита се изплаща в лева.
  • при оферирането на продукта, банката се застрахова от евентуална промяна на фиксирания курс на обмяна лев/евро и си запазва правото за прилагане на защитна клауза, изразена във възможност за предварително служебно превалутиране на главницата на депозита по договорения гарантиран курс, преди настъпване на договорената падежна дата, при което:

1. Главницата на депозита се превалутира по фиксирания курс и се прехвърля по служебно открита сметка на ваше име в евро.

2. Считано от датата на прилагане на защитната клауза, превалутираната в евро главница започва да се олихвява с текущата котировка на 3 месечения EURIBOR.

3. Начисляваната от момента на превалутирането лихва в евро се изплаща на падежа на депозита или при закриване на депозита по ваше нареждане ( т.е. престават да бъдат в сила договорените веднъж годишно лихвени плащания

  • случай на предприети действия от страна на банката по служебно превалутиране преди падежа, Ви се дава възможност за избор дали да изчакате договорения падеж или да закриете депозита предсрочно, без санкция за вас.

Избор за Вас:

  • В срок от 1 месец от датата на служебното превалутиране, имате право да прекратите договора и да закриете депозита без санкция, като получите превалутираната по договорения курс главница и пълния размер на начислената към момента на закриване на депозита лихва.
  • След изтичане на дадения от банката едномесечен гратисен срок за предприемане на действия по закриване на депозита, банката приема че новите условия по депозита са приемливи за вас и се съгласявате да изчакате договорения падеж, при което:

- Главницата, заедно с начислената лихва в евро, дължима от датата на превалутиране до датата на падежа ви се изплащат на падежа в евро

- Депозитът може да се закрие по ваше искане преди настъпване на договорения падеж, в който случай се губи начислената от датата на превалутиране до датата на закриване на депозита лихва.

0 коментара:

Публикуване на коментар