Депозит 3+3 от Райфайзен

Какво представлява депозита 3+3

Това е депозит предлаган от Райфайзен банк с възможност за теглене и внасяне. Депозита е с нарастваща лихва като първото тримесиче е 6% при допозит в лева и 4 за депозити в евро, а второто тримесечие е 10% за левовите депозити и 8% за депозити в евро. Лихвата е на база 365/360 дни. Сумата на лихвата от първото тримесечие се натрупва към общата сума на депозита. Депозит 3+3 Ви предлага възможност за теглене или внасяне на суми по депозита в края на всяко едно тримесечие е.

Валута: Депозита 3+3 от Райфайзен банк предлага избор между две валути евро и лев

Размер: Ако желаете да откриете депозита е необходимо да подготвите минимум 500лв. или 250 евро ако сте решили да откриете депозита в евро. Максималната сума на депозита е неограничена.

Лихва: фиксирана за първите два тримесечни периода

първо тримесечие второ тримесечие
BGN 6% 10%
EUR 4% 8%

Изплащане на лихвите - в края на всеки тримесечен период лихвата се прибавя към сумата на депозита;

Довнасяне - в края на всеки трети месец
*В края на първото тримесечие внасянето на сума по депозита не може да надвиши оригиналната /първоначалната/ сума по депозита. Това ограничение отпада след второто тримесечие.

Теглене - Тегленето на суми може да стани в края на всяко тримесечие, при това без да се губи доходността. Трябва да знаете обаче, че минималната сума по депозита, която трябва да остани е равна на минималната сума за откриване на депозит 3+3

Лихва при предсрочно прекратяване - при предсрочно закриване на депозита получавате лихвата, която се е натрупала от последното завършено тримесечие, а за дните от края на последния завършен период до дата на прекратяване, се начислява лихва както по разплащателна сметка спрямо действащия лихвен бюлетин на банката.

Такси и комисионни: Такси не се вземат/начисляват при откриване и довнасяне по депозита. При теглене на всеки тримесечен период, с предварително направена заявка.

0 коментара:

Публикуване на коментар